Guasti Clemente

Precis som namnet antyder grundade Clemente Guasti gården, efter andra världskrigets slut. Han skulle börja sälja högkvalitativa viner från hjärtat av Astiprovinsen, Nizza Monferrato , och det är en framgångshistoria som bara har fortsatt. 

Clemente Guasti var noggrann med att ange druvornas ursprung på vinflaskorna och började således bygga upp cru-konceptet. Denna nitiska dokumentation och efterforskning ledde till den del av odlingen som än idag är gårdens stolthet – Cascina Boschetto Vecchio.

 

 

Ung Clemente Guasti, bilden tagen 1935
Vineriet Guasti i Piemonte Nizza Monferrato

Innovation har ständigt varit gårdens kärna, samtidigt som traditionen omsorgsfullt har bevarats. Exempelvis var Guasti den förste i regionen att börja använda Martinotti-Charment-metoden för att framställa mousserande viner.  Även ”metodo classico” används på gården idag och ger ett enastående resultat. 

Efter Clementes bortgång lämnades stafettpinnen över till bröderna Andrea och Alessandro och sedermera till Enrico, som även driver gården Laficaia. Han fortsätter stolt jakten på att förfina Barbera-druvans potential och upptäcka specifika odlingsområden som genererar de bästa vinerna.

GUASTI

BAROLO

Årgång: 2017

Alkoholhalt: 14,5 %

Pris: 455 kr

Art.nr: 58029

MER OM VINET

 

GUASTI

Nebbiolo d’Alba

Årgång: 2019

Alkoholhalt: 14 %

Pris: 280 kr

Art.nr: 58075

MER OM VINET

GUASTI

BARBERA d’Asti Superiore

Boschetto Vecchio

Årgång: 2017

Alkoholhalt: 14,5 %

Pris: 316 kr

Art.nr: 58087

MER OM VINET

GUASTI

BARBERA d’Asti Superiore

Barcarato

Årgång: 2004

Alkoholhalt: 14,5 %

Pris: 455  kr

Art.nr: 58197

MER OM VINET